9.29.2013

Rudens lapkritis vai mat-kritis?

Tuvojoties ziemai, kā vēl nekad, manai skaistākajai rota - matiem, ir sākuši pazust pa kādam dimantiņam. Respektīvi, pēdējā laikā diezgan uzkrītoši ir sākuši krist ārā mati. Novērtējot situāciju, tā vēl nešķiet 'traģiska', uz galvas vēl ir palikuši pāris izdzīvotāji, tāpēc iesākumā ķēros pie 'vieglās' artilērijas - matu maskām. Ir manāmi relultāti, tāpēc ceru, ka drīz pazaudētie dimanti tiks aizstāti ar jaunajiem, bet palikušie paliks kur būdami.

Pirmā maska, ko izmēģināju ir "Chistaja Linija" intensīva fitomaska matiem "Skaistums un spēks'': Matu maska paredzēta novājinātiem un trausliem matiem. Maska satur nātres, kurām ir jāstiprina matus no to saknēm līdz galiņiem, novēršot matu izkrišanu. Jāpadara matus kuplus un spīdīgus. Lietošana: nelielu daudzumu maskas jāiemasē tīros, mitros matos un galvas ādā. Atstāt uz 1 min. Izmantot 2-3 reizes nedēļā. 

Mani rezultāti:
Pēc maskas lietošanas mati paliek mīksti, ir vieglāk izķemmējami. Mazgājot matus maskas aromāts nešķiet uzkrītošs, toties pēc izmazgāšanas smarža vēl ilgi sajūtama matos. Tai ir diezgan paass zāles aromāts. Šķiet, esmu tik ļoti pieradusi, ka nevarētu teikt, ka šis aromāts nepatīk vai traucē, bet tas ir tīri subjektīvi. 

Pēc lietošanas man patika tā ''pēc maskas matu'' sajūta. Maska ir vidēji biezas konsistences, pārsteidzošā kārtā ļoti ātri beidzās. Pēc iepakojuma izlietošanas radās iespaids, ka matu izkrišana ir samazinājusies, bet rezultāti nav pilnīgi apmierinoši. 

Otrā maska, pie kuras esmu ķērusies ir ''Agafjas receptes Dadžu matu maska'': Arī šī matu maska ir paredzēta trausliem un novājinātiem matiem. Dadžu eļļa neaizvietojama matu kopšanā, tai piemīt augstas atjaunošas īpašības, veicina matu struktūras atjaunošanos, novēršot to lūšanu un šķelšanos. Auzu klijas baro bojātus matus, piešķirot tiem spēku un elastību. Bērzu sula pazīstams tautā kā matu sakņu nostiprinošs līdzeklis. Nesatur parabēnus, PEG. Lietošana: nelielu daudzumu maskas jāiemasē tīros, mitros matos un pie saknēm. Atstāt uz 1-2.min.

Mani rezultāti:
Pēc šīs matu maskas lietošanas mati ir mīksti un izskatās veselīgi. Matu maska ir samērā šķidras konsistences, tāpēc viegli izsmērējas pa matiem, līdz ar to patēriņš ir mazāks. Maskas smarža ir ļoti neuzkrītoša un saldena. 

Kopumā esmu izlietojusi pusi no iepakojuma satura un neliekas, ka maska samazina matu izkrišanu, tāpēc esmu jauna produkta meklējumos.

4 komentāri:

  1. Man ļoti palīdzēja Lee Stafford "for hair that never grows" maska. Liene.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tāds brīnums vēl nav lietots, būs jāiečeko. =) Paldies!

      Dzēst
  2. ar matkriti pirmkārt jau ir jācīnās no iekšpuses :) maskas un tamlīdzīgi produkti ir tikai sekundāri, lai vai kā skaistumkopšanas industrijai to negribētos atzīt :)
    bet "čistaja ļiņija" uzrunāja, man patīk viss ar zāles aromātu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pilnībā piekrītu, bet sākumā gribēju pārliecināties cik npietna situācija, tāpēc arī sāku ar ''vieglo artilēriju''. =D Jāsaka "čistaja ļiņija" darīja labu darbu.

      Dzēst