10.01.2013

Divu brāļu - Garnier Fructis kondicionieru salīdzinājums.

Par šiem diviem brašuļiem jau daudz un samērā bieži paklīdušas runas. Kāmēr sabiedrībai tas nav nekāds lielais jaunums, nezinu, kā tas nākas, bet es šos Garnier Fructis kondicionierus izmēģinu pirmo reizi. Tā kā Drogās bija akcija izlēmu, ka varētu izmēģināt un salīdzināt - te nu arī nāk pirmie prieki un vilšanās!
* FRUCTIS OIL REPAIR 3 - balzāms sausiem un bojātiem matiem. 

Neliels copy-paste, ja nu gadījumā kāda  šo informāciju bija palaidusi garām:
Līnija satur 3 eļļas – olīveļļu, avokado un šī eļļu, kas atjauno un baro matus no iekšpuses. Olīveļļa satur vitamīnus, minerālvielas un proteīnus. Savukārt šajās sastāvdaļās ir lipīdi, kas matiem piešķir mirdzumu. Katrs avokado satur 20% svarīgākās taukskābes un arī vitamīnus. Tas ir pazīstams matus mitrinošo un mīkstinošo īpašību dēļ. Šī eļļa sastāv no dziļi barojošiem elementiem, kas nogludina matus un padara tos zīdainus. Rezultātā mati ir baroti un stiprināti, tie kļūst mīksti un mirdzoši.

Mans matu tips ir galos sausi, bet pie saknēm tiem ir tieksme taukoties, sevišķi otrajā dienā pēc matu mazgāšanas, trešo dienu nemaz nepieminēšu...

Sastāvā ieraugot tik daudz dažādas eļļas nedaudz sabijos - negribētos gluži speķi uz galvas sajust. Jāsaka, manas bažas bija veltas - mati pēc mazgāšanas ir ļoti maigi, viegli ķemmējami, bet pēc matu izžāvēšanas ar fēnu ir sajūtama neaprakstāma viegluma sajūta (mati nepieplok) un neizskatās izteikti spuraini (ja kādai ir tāda problēma). Arī otrajā dienā mati neizskatās nemaz tik peļami, joprojām ir novērojams tas vieglums, kā rezultātā mati izskatās veselīgi un tīri. 

Bonuss punkti arī par smaržu, tā ir neuzkrītoša, bet patīkama. Pēc matu mazgāšanas smarža saglabājas un ir jūtama arī matos, nevis tikai dušojoties vai pielīpot ar degunu pie iepakojuma.=D

Kopumā esmu ļoti apmierināta ar šo matu kondicionieri. Vienīgais mīnuss ir iepakojums, jo gribētos lielāku tilpumu. Maniem matiem, kas ir vidēji gari, 200ml ir nedaudz par maz tā prieka.

* FRUCTIS GOODBYE DAMAGE -  nostiprinošs balzāms bojātiem matiem.

Neliels copy-paste, ja nu gadījumā kāda  šo informāciju bija palaidusi garām:
Goodbye Damage iedarbojas matu šķiedras kodolā, nostiprinot un aizsargājot matus. Sastāvs ir tik spēcīgs, ka atjauno viena gada laikā radušos bojājumus tikai ar trim lietošanas reizēm. Šī produktu sērija ir bagātināta ar amlas augļu eļļas ekstraktu un Keraphyll. Mati ir atjaunoti no iekšpuses un labāk aizsargāti no ārpuses, un bojātās matu šķiedras ir rekonstruētas.

Pēc pirmajām lietošanas reizēm, jau uzreiz un pavisam godīgi jāsaka, ka mārketings par šo līniju ir krietni iespaidīgāks par pašu produktu. Ja salīdzina cik ļoti es biju sajūsmināta par FRUCTIS OIL REPAIR 3 iedarbību, tad FRUCTIS GOODBYE DAMAGE nedaudz nobāl uz tā fona. 

Jā, mati ir tik pat mīksti, jā arī vieglāk ķemmējas. Protams, arī smaržai nav ne vainas, bet tās sajūtas pēc matu mazgāšanas tomēr nav tik pat patīkamas - mati izskatās smagnējāki un sataukojas krietni ātrāk, kā arī matu galos nekādas lielās pārmaiņas netiku pamanījusi. Iespējams, ja nebūtu sasolīti lieli zelta kalni, man nebūtu tik lielu pretenziju. Otreiz tomēr šo kondicionieri nepirkšu, BET tas ir tikai subjektīvs viedoklis.

Abiem produktiem ir bagātīgs un krēmveidīgs sastāvs, kas ļoti ātri izkūst un iesūcas matos. Lietošana - uzklāt pēc matu mazgāšanas ar šampūnu, iesmērēt matu galos no ausīm uz leju. Nedaudz paturēt unizskalot. 
                                                      
***
Noslēgumā vēl tikai pieminēšu, ka matus mazgāju katru dienu (pārsvarā), bet lietojot šos kondicionierus savienojumā ar citiem šampūniem, var sasniegt krietni labākus rezultātus. Piemēram, manā gadījumā tas ir ar šo FRUCTIS CITRUS MINT FRESH  šampūnu, kas paredzēts taukainu matu īpašniecēm. Rezultātā veidojot labu salikumu.

2 komentāri:

  1. arī es vēlu esmu pievērsusies Garnier matu kopšanas produktiem. ir Ultra Doux šampūns un kondicionieris, bet nav vēl sākti lietot. šiem kaut kā neuzticos, it īpaši tai oranžajai sērijai, liekas, ka pārāk saslavēti. ;[

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja kādreiz laba atlaide, tad izmēģināšanai labāk sākt ar dzelteno. =) No Ultra Doux man atkal vairāk patīk šampūni, nevis kondicionieri, bet tā jau abi ir labi.

      Dzēst